Image Alt

Anticonceptie na de bevalling

  >    >  Anticonceptie na de bevalling

Anticonceptie na de bevalling

Na de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Bij het afsluiten van het kraambed bespreken we daarom je vragen en wensen op het gebied van anticonceptie.

Wanneer je cyclus weer opgang komt verschilt per vrouw, meestal heb je 4-6 wkn na de bevalling je eerste menstruatie. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben, het duurt dan meestal langer voor je cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt niet tegen zwanger worden tenzij je daarbij een aantal regels in acht neemt (zie hieronder bij LAM methode). Bedenk dat je meestal een eisprong hebt vóór de menstruatie, je bent dus mogelijk vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt. Na een miskraam kun je na 10 dagen weer een eisprong hebben

De keuze voor welke vorm van anticonceptie je wilt gebruiken is natuurlijk erg persoonlijk. Bekijk onze pagina Anticonceptie voor een overzicht van de verschillende vormen van anticonceptie. Sinds eind 2015 mogen wij recepten voor anticonceptie uitschrijven, je kunt hiervoor nu dus ook bij ons terecht. Verder zijn wij geschoold en bevoegd in het plaasten van een spiraaltje. Je kunt, indien je dit wenst, hiervoor een afspraak bij ons maken. Uiteraard bespreken we voor het uitschrijven/plaatsen de voor,- en /of nadelen van je keuzemiddel en of dit het beste bij jou wensen past.

Recensies over onze praktijk

Top verloskundige praktijk. Vanaf het begin word je al goed ontvangen. Vertrouwd en geliefd gevoel.

Henifa

Heel erg goed behandeld , allebei heel erg lief en weten waar ze het over hebben.

Daniela

Boven alles boden jullie persoonlijke en warme zorg, dit gaf ons een heel vertrouwd gevoel!

v
Mandy

positieve en prettige ervaring bij het plaatsen van een spiraal

v
Kelly

Wat was het fijn om jullie als team naast me te hebben. Ik kon volledig op jullie vertrouwen en het aan jullie overgeven.

v
Kelly

Ik kon met al mijn vragen bij jullie terecht dit voelde erg vertrouwd

v
Simone
WhatsApp chat