Image Alt

Extra vitamines

  >    >  Extra vitamines
Informatie op deze pagina:

Extra vitamines
–   Foliumzuur
–   Vitamine D
–   Visolie
–   Calcium
Wat mag je wel en niet eten
Zwangerschapscontroles
Onderzoeken
Miskraam
Meerling
Regeldingen
Cursussen
Groeikalender

Extra vitamines

FOLIUMZUUR (vitamine B11)

Als je dit nog niet doet, adviseren we te beginnen met foliumzuurtabletten van 0,4 mg. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist en zitten in alle zwangerschapsvitamines. Ze verkleinen de kans op een kindje met een neuraalbuis defect (o.a. open ruggetje). Het zit bijvoorbeeld ook in bananen, sinaasappelen, peulvruchten, gist, melk en groene bladgroenten. Toch heb je extra van deze vitamine nodig. Het duurt ongeveer 4 weken voordat er extra foliumzuur in je lichaam opgenomen is. Start daarom al met het slikken van foliumzuur op het moment dat je een kinderwens hebt.

VITAMINE D

Ook adviseren wij om de gehele zwangerschap elke dag 1 vitamine D tablet (10microgram) te gaan slikken. Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit de voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van stevige botten en dat is tijdens de zwangerschap extra belangrijk voor jou en je baby. Na de geboorte tot en met zijn vierde jaar heeft je kind ook nog extra vitamine D nodig.

VISOLIE

Wij adviseren ook om 2 maal per week vette vis te eten. Vis is heel gezond, ook tijdens de zwangerschap. De vetten die hierin zitten helpen met de hersenaanleg en gezichtsvermogen van het kindje en verminderd het geheugenverlies bij de moeder.

Indien je geen vette vis eet slik dan Omega3 visolie tabletten.

CALCIUM

Een zwangere zou dagelijks 1000mg Calcium binnen moeten krijgen. In multivitaminen voor zwangeren zit calcium maar dit is te weinig. Je zult een groot deel nog uit je voeding moeten halen of eventueel een extra calcium tablet moeten nemen. Op die manier kan het risico op vroeggeboorte, zwakke botten bij de ongeboren baby en een te laag geboortegewicht namelijk worden verkleind. Daarnaast kan calcium een te hoge bloeddruk bij de aanstaande moeder voorkomen en het risico op pre-eclampsie verlagen.

Recensies over onze praktijk

Top verloskundige praktijk. Vanaf het begin word je al goed ontvangen. Vertrouwd en geliefd gevoel.

Henifa

Heel erg goed behandeld , allebei heel erg lief en weten waar ze het over hebben.

Daniela

Boven alles boden jullie persoonlijke en warme zorg, dit gaf ons een heel vertrouwd gevoel!

v
Mandy

positieve en prettige ervaring bij het plaatsen van een spiraal

v
Kelly

Wat was het fijn om jullie als team naast me te hebben. Ik kon volledig op jullie vertrouwen en het aan jullie overgeven.

v
Kelly

Ik kon met al mijn vragen bij jullie terecht dit voelde erg vertrouwd

v
Simone
WhatsApp chat