Image Alt

Kraamzorg

  >    >  Kraamzorg

Kraamzorg

Aan het begin van de zwangerschap, voordat je 16 weken zwanger bent, moet je kraamzorg regelen. Daarvoor bel je met je ziektekostenverzekeraar en een kraamcentrum naar keuze.

Kraamzorg wordt voor het grootste deel vergoed door je basisverzekering. Het aantal uren kraamzorg is vastgelegd in het Landelijk Indicatieprotocol. Dit betekent bij borstvoeding dat er vanuit de basisverzekering recht is op 49 uren kraamzorg en bij kunstvoeding op 45 uren kraamzorg verdeeld over 8 dagen. Meestal moet je een kleine eigen bijdrage per uur bijbetalen.

Rond de 30e week van de zwangerschap belt het kraamcentrum je voor het maken van een afspraak bij jou thuis. Tijdens deze afspraak (de intake) krijg je informatie over kraamzorg, wat je mag verwachten, het aantal uren dat is geïndiceerd en worden wensen van jullie besproken.

De kraamverzorgster komt de eerste 8 dagen elke dag bij je thuis voor de zorg voor jou en de baby, ze leert je hoe je je kindje moet verzorgen en helpt bij het geven van (borst)voeding. Bij voldoende uren neemt ze enkele huishoudelijke taken van jullie over. Dit gaat in overleg. Indien nodig kan er een verlenging worden gegeven van kraamzorg. De kraamverzorgster zal dit overleggen met ons wanneer dit nodig blijkt.

Ook assisteert de kraamverzorgster ons bij een thuisbevalling.

h
h
h

Recensies over onze praktijk

Top verloskundige praktijk. Vanaf het begin word je al goed ontvangen. Vertrouwd en geliefd gevoel.

Henifa

Heel erg goed behandeld , allebei heel erg lief en weten waar ze het over hebben.

Daniela

Boven alles boden jullie persoonlijke en warme zorg, dit gaf ons een heel vertrouwd gevoel!

v
Mandy

positieve en prettige ervaring bij het plaatsen van een spiraal

v
Kelly

Wat was het fijn om jullie als team naast me te hebben. Ik kon volledig op jullie vertrouwen en het aan jullie overgeven.

v
Kelly

Ik kon met al mijn vragen bij jullie terecht dit voelde erg vertrouwd

v
Simone
WhatsApp chat