Image Alt

Voorbereiden

  >    >  Voorbereiden

Voorbereiden

In de loop van de zwangerschap ga je steeds meer toeleven naar de bevalling. Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden. Misschien heb je een zwangerschapscursus gedaan als voorbereiding of heb je veel gelezen of met anderen over de bevalling gesproken.

Rond 35 weken besteden we tijdens het spreekuur uitgebreider aandacht aan de voorbereiding op de bevalling. We bespreken hoe het normaal gesproken verloopt en of je specifieke wensen hebt. Je kunt als je het prettig vindt samen met je partner wensen en verwachtingen over de bevalling op papier zetten. Dit kan in de vorm van een geboorteplan. Meer informatie over het geboorteplan vind je hier.

Ook vertellen we je wanneer je ons het beste kunt bellen. Het is prettig als je partner ook aanwezig is bij dit gesprek.

 

In Nederland mogen zwangeren kiezen waar ze willen bevallen. Thuis in een vertrouwde en intieme omgeving of in het ziekenhuis. Ook wanneer je kiest voor een ziekenhuisbevalling bent je het eerste deel van de bevalling thuis. We komen bij je thuis als je weeën hebt en bepalen hoe ver de bevalling gevorderd is. Ongeveer halverwege de ontsluiting (of eerder op indicatie) gaan we samen naar het ziekenhuis.

Wanneer je zelf kiest voor een bevalling in het ziekenhuis (dus zonder medische indicatie) dan kan het zijn dat je achteraf een rekening van de zorgverzekeraar krijgt. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering wordt deze rekening geheel of gedeeltelijk vergoed. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met je ziektekostenverzekeraar.

Wil je meer lezen over voorbereiden klik hier voor de folder “hoe bereid je je voor?”

Hoe-bereid-je-je-voor

Recensies over onze praktijk

Top verloskundige praktijk. Vanaf het begin word je al goed ontvangen. Vertrouwd en geliefd gevoel.

Henifa

Heel erg goed behandeld , allebei heel erg lief en weten waar ze het over hebben.

Daniela

Boven alles boden jullie persoonlijke en warme zorg, dit gaf ons een heel vertrouwd gevoel!

v
Mandy

positieve en prettige ervaring bij het plaatsen van een spiraal

v
Kelly

Wat was het fijn om jullie als team naast me te hebben. Ik kon volledig op jullie vertrouwen en het aan jullie overgeven.

v
Kelly

Ik kon met al mijn vragen bij jullie terecht dit voelde erg vertrouwd

v
Simone
WhatsApp chat