Image Alt

Week 14 van je zwangerschap

  >    >  Week 14 van je zwangerschap

Week 14 van je zwangerschap

Rondzwemmen en trainen. Je baby is nu 8,5 cm en 60 gram.

In je buik is het een drukte van jewelste. Je kind trappelt met de beentjes, maakt zelfs stapbewegingen, zwaait met de armpjes, balt de handen tot vuistjes, beweegt de teentjes en vingertjes en zwemt van de ene naar de andere kant van je buik heen en weer.

Waarschijnlijk voel je er zelf nog niks van, maar als je al eerder zwanger bent geweest misschien wel. Dan weet je waar je op moet letten. Die beweeglijkheid is heel goed voor het trainen van de spieren.

Ook de stembanden van je kind zijn nu klaar. Alleen kan je kind natuurlijk nog geen geluid maken, want daarvoor heeft hij of zij lucht nodig. Je baby krijgt nu ook wat donshaartjes. Daarmee wordt het hele lijfje bedekt: het voorhoofd, de buik, de beentjes, de handjes…

Die donsharen blijven zitten tot ongeveer de zevenendertigste week. Waarschijnlijk dienen ze om het huidsmeer dat door de talgkliertjes wordt aangemaakt op zijn plek te houden. Dat huidsmeer is weer nodig om het huidje van je kind te beschermen tegen het inwekende effect van het vruchtwater en tegen infecties. Komt je kind iets eerder ter wereld dan 40 weken dan kunnen er nog fijne haartjes op schouders, ruggetje en gezichtje zitten.

Zwangerschap percentage 0

WhatsApp chat