Image Alt

Week 34 van je zwangerschap

  >    >  Week 34 van je zwangerschap

Week 34 van je zwangerschap

Bijna klaar voor de start. Je baby is nu 42,5 cm en 2250 gram.

Je kind is nu echt bijna klaar voor de start. De nageltjes hebben bijna de topjes van de vingers bereikt, de niertjes werken, de longen zijn zo goed als rijp. De zachte donshaartjes waarmee je kind van top tot teen bedekt was, laten los en komen in het vruchtwater terecht.

Omdat je kind hier telkens kleine slokjes van neemt, krijgt hij of zij ook de haartjes binnen. Dat klinkt misschien eng, maar het is juist goed. Want de haartjes prikkelen de darmen, waardoor de ontlasting op gang komt.

Bij de eerste poepluier van je kind komt dit eruit. Die eerste ontlasting, meconium genaamd, ziet er hierdoor zwart-groen uit en is een beetje plakkerig doordat er suiker in zit. Vruchtwater is namelijk licht zoet.

Groeien doet je kind nu ook niet zo hard meer. Hij of zij komt nog maar een paar ons per week aan. Heb je een grote buik, dan wil dat niet per se zeggen dat je ook een groot kind krijgt. En andersom geldt dat ook: een kleine buik, duidt niet altijd op een klein kind.

De grootte van je buik wordt naast het gewicht van de baby namelijk ook bepaald door de stevigheid van je buikspieren, de hoeveelheid vruchtwater, de mate waarin je vocht en vet vasthoudt en je eigen postuur. Ben je klein, dan komt je buik meer naar voren, simpelweg omdat er weinig ruimte is om in de lengte te groeien. Ben je lang, dan heb je vaak een plattere buik.

Zwangerschap percentage 0

WhatsApp chat