Image Alt

Week 3 van je zwangerschap

  >    >  Week 3 van je zwangerschap

Week 3 van je zwangerschap

Een piepklein klein klompje cellen van 0.1 mm

Eén zaadcel, één van de vele miljoenen, is er in geslaagd om de eicel te bereiken. Zodra de zaadcel het omhulsel van de eicel binnendringt, verandert het omhulsel van vorm zodat andere zaadcellen niet meer binnen kunnen komen. Eicel en zaadcel smelten nu samen, zoals twee zeepbellen samengaan.

En zonder dat jij je ook maar ergens van bewust bent, heeft zich een regelrecht wonder afgespeeld in jouw buik: je bent zwanger! Gefeliciteerd! Na de samensmelting van eicel en zaadcel beginnen ze zich onmiddellijk te delen en gaan op weg naar de baarmoeder. Het is een reisje van niets, slechts enkele centimeters, maar toch doet de bevruchte eicel hier een aantal dagen over.

Inmiddels zijn de hormonen progesteron en oestrogeen al aan de slag gegaan om de baarmoeder gereed te maken. Als het eitje bij de baarmoeder aankomt is deze daarvoor klaar.

Het is moeilijk te geloven, maar in dat piepkleine klompje cellen van minder dan 1 mm groot, dat met het blote oog niet eens zichtbaar is, ligt al vast of je een jongen of een meisje krijgt, wat voor kleuren ogen je kind krijgt, wat voor kleur haar, wat voor lichaamsbouw en zelfs wat voor karakter.

Zwangerschap percentage 0

WhatsApp chat